.: Coğrafi İşaretli Çarşamba Kıvratması İçin Denetimler Gerçekleşti.

Coğrafi İşaretli Çarşamba Kıvratması İçin Denetimler Gerçekleşti.

2023-03-24
Samsun’un Çarşamba ilçesiyle özdeşleşmiş “Çarşamba kıvratması”, 2021 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştı.
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusuyla gerçekleşen tescil sürecinde Çarşamba’nın değeri olan Çarşamba Kıvratma için Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Kaymakamlığı, Çarşamba Ticaret Borsası ve Çarşamba Fırıncılar Odası ortaklığında denetimler gerçekleşti.Tedarik zincirinin üretim, pazarlama, dağıtım ve piyasaya arz süreçlerinde yer alan ilk aşamada 7 firmanın Türk Patent ve Marka Kurumu’na bildirimi gerçekleşti.
Çarşamba ilçesinden Özakkaya Fırın ve Akkaya Fırın, Samsun Merkez’de ise Usluoğlu, Samsu Börek, Taşocak, Nişantaşı Pastanesi ve Eski Fırın ‘’Çarşamba Kıvratması’’nı tarifine uygun yaparak Türk Patent ve Marka Kurumu’na bildirilen firmalar oldu. Çarşamba Kıvratması’nı tarifine uygun gerçekleştiren veya gerçekleştirmeyi planlayan işletmelerin Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile iletişime geçmesi konusuna değinen Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sonkaya;‘’ Çarşamba’nın değerlerini önemsiyoruz.
Ayakkabı, Kasket, Pide derken Çarşamba Kıvratması’da ilçemiz adına tescillenmişti. Çarşamba yöresinin gastronomik zenginliklerinden biri olan ve yöre kadınları ve üreticilerden elde edilen tarifle tescil sürecine başlanılan Çarşamba Kıvratması, 1930’lu  yıllardan bugüne kadar özgünlüğünü ve değerini korumuştur. Tescil edilmesinin ardından daha da rağbet gören Çarşamba Kıvratması ilçemizde yer alan üretici işletmelerin vizyoner yaklaşımı ile Hediyelik Ürün olarak da satılmaya başlandı.
Bu süreç ile birlikte bizlerde oda ve paydaş kamu  kurumları ile ürünün ticarileştirilmesi konusuna öncelik vererek Samsun ilinde Kıvratma, Kuru Kıvratma, Ev Kıvratması ibareleriyle satılan Çarşamba Kıvratması’nın tarifini ilgili firmalara birebir aktararak daha çok işletmede Çarşamba Kıvratması’nın yer almasını sağladık. Tüm bu çalışmaları destekleyen üretici firmaları, Paydaş Kurumlardan oluşturulan Denetim Merci ziyaret ederek, hem ürünleri denetledi, hem de devam eden süreç ile ilgili bilgi verdiler.
 İlçemizde daha çok ürünün tescillenmesini, ticarileştirilmesini ve değer kazanmasını önemsiyoruz. Odamız bünyesinde yer alan Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi Doküman Birimi ile hem coğrafi işaretli ürünleri gün yüzüne çıkarıyor hem de üye işletmelerimiz ve ilçede yer alan işletmelerin markalaşma süreçlerine destek oluyoruz.
Bu sürecin içerisinde yer almak isteyen ve Çarşamba’nın değerini ulusal ve uluslar arası alanda kanıtlamak isteyen üretici ve üretici adaylarını Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odamıza davet ediyoruz. Birlikte ekonomisi güçlü bir Çarşamba hayal ediyoruz. Değerli destekleri için paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.’’dedi.

Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun.
Unutmadık, Unutmayacağız.
ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI TAŞINMAZ SATIŞ İLANI
KOSGEB ve TKDK Destek Programları Tanıtıldı.
KKYDP Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti
‘Sektörel İş Birliği Toplantısı’ Gerçekleşti
Rahmetle Anıyoruz.
20 Ocak 1989
KKYDP Tanıtım Toplantısı
Milletimizin başı sağolsun. 🇹🇷
2023 yılında en fazla fındık ihracatı yapan firmalarımızı tebrik ediyoruz.
Milletimizin başı sağolsun. 🇹🇷
Regaip Kandilimiz Mübarek Olsun.
Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde İlk Tapu
Orta Karadeniz Kariyer Fuarı Kapılarını Açtı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.
Fuardayız
Samsun Doğa Okulları Yöneticilerinden Ziyaret
Samsun Doğa Okulları ile Üye İndirim Anlaşması
Mutlu Yıllar
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yılsonu Etkinliği kapsamında kahvaltı programında buluştu.
Belge Töreni Gerçekleşti.
Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Ziyaretlerine Başladı.
İŞKUR'dan Ziyaret
Dış Ticaret Eğitimi
Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.
5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
En Büyük Engel ''Sevgisizliktir.''
Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinde İlk İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatı Verildi.
Kasım Ayı eğitimleri Tamamlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun
Cumhuriyetimizin Mimarı, ışığın hala yolumuzu aydınlatıyor !
DAİMA SEVGİ, SAYGI VE ÖZLEMLE...
ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI’DAN ÖZYILMAZ FINDIK'A TAKDİR BERATI
Çarşamba OSB'de Yatırımlar Devam Ediyor.
Samsun TOBB KGK - GGK Başkan Yardımcıları Çarşamba TSO'dan
Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu
Çarşambalılar Vakfı'ndan Ziyaret
İç Anadolu Bölge Toplantısı
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
NİCE 100 YILLARA CUMHURİYET
Samsun Valisi Sayın Orhan Tavlı’dan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’na Ziyaret
Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Meme Kanseri Farkındalık Semineri düzenlendi.

Youtube Sayfamız